Syfte och mål
Alla barn och ungdomar som vill träna cheerleading kan och får göra det.
Våra föreningar arbetar aktivt med att vara inkluderande.
Effektmål 3 & 5, SCF:s förbundstutvecklingsplan 2024 – 2025
Riksidrottsstyrelsen beslutade under sen vår om att inom ramen för kompletterande insatser inför införandet av fritidskort för barn och unga fördela medel till föreningar via Projektstöd IF barn och ungdom. Dessa medel ska användas för att stärka verksamhet i socioekonomiskt svaga områden (segregerade områden).
Utöver det övergripande syftet med projektstödet är syftet med dessa medel att stärka befintliga idrottsföreningar i angivna områden i struktur, ledarskap och närvaro, rekrytera och utbilda ledare samt utveckla och utforma idrottsverksamhet för att tillgängliggöra föreningsidrotten för fler.
Projektinfo
Detta projekt riktar sig endast till föreningar verksamma inom de så kallade RegSo-områdena. En fullständig lista över dessa områden finns: Här
Projektet drivs av SCF i samarbete med en extern sakkunnig inom området. Under projektets gång kommer deltagande föreningar att genomföra olika insatser för kunskapshöjning, delta i individuella stödsamtal, samt förbereda och genomföra prova-på tillfällen. Ett mål är även att stärka samarbetet mellan föreningar och RF-SISU distrikt.
Under HT 2025 kommer vi öppna Cheer i ditt kvarter fas 2 för fortsatt möjlighet att vidareutveckla föreningarnas arbete och skapa långsiktigt hållbara aktiviteter för barn och unga i RegSo-områdena.
Målgrupp
Målgruppen för satsningen ska vara barn och ungdomar 8 – 16 år, men andra målgrupper deltar i satsningen, dvs både aktivitetsledare, organisationsledare och eventuell övrig målgrupp.
Ansökan och ansökningsperiod
Ansökningsperioden öppnar 12 november och sista ansökningsdag är 1 december. Urvalsprocessen baseras på en kvalitativ bedömning av ansökningarna, då antalet platser är begränsat till tre föreningar. Notera att inga ansökningar kommer att behandlas före sista ansökningsdatum.
Ansökan samt återrapportering av stöd sker i IdrottOnline.
Start- samt slutdatum
Projektet avser insatser framåt i tiden och ska genomföras inom projektperioden. Besked om ansökan ges den 2 eller 3 december, och projektet startar omgående därefter. Det innebär att aktiviteter kan komma i gång redan i början av december, så det är viktigt att vara redo att snabbt påbörja insatserna.
Projektet pågår från sista ansökningsdag till 1 maj 2025.
Startdatum i ansökan bör därför vara tidigast 2 december slutdatum senast 1 maj 2025.
Återrapportering
Formulär för återrapportering är tillgängligt i IdrottOnline efter godkänd ansökan. Observera att detta projekt har en delrapport samt en slutrapport.
Sista dag för delrapportering är 1 februari.
Sista dag för slutrapportering är 1 juni.
Vid utebliven återrapport kan hela det beviljade beloppet komma att krävas tillbaka enligt RF:s riktlinjer och regelverk för projektstöd IF.
Belopp
Förening kan ansöka om max 43 300kr för att genomföra projektet.
Lokalt ansvarig ledare/ arvode: 10.000 kr
Genomförande av prova-på tillfällen: 13.500 kr
Utbildning/kompetenshöjning: 6 – 10.000 kr
Inköp av material riktat till målgruppen och prova på: 5 – 10.000 kr
Övrigt: 3.300 kr
Krav för att beviljas stöd
- Att föreningen bedriver verksamhet i ett RegSo-område
- Inskickad årsrapport för 2023
- Att föreningens eventuella tidigare inskickade ansökningar är behandlade, återrapporterade och i aktuella ärenden återbetalda
- Att föreningen bedriver eller har för avsikt att starta barn- och ungdomsverksamhet i cheerleading.
- Att föreningen är medlem i förbundet
Önskar er förening stöd med ansökan eller har några frågor, kontakta oss på scf@cheerleading.se