Home » För föreningar » Sök idrottsmedel » Återstartstöd

Återstartstöd

Nu kan vi idrotta igen och vi vill fira att vi kommer att få vår idrott tillbaka. Det har varit slitit och för många svårt med motivation – inte bara inom vår sport, utan inom hela idrottsrörelsen. Vi är cheerleaders, och vi kan peppa varandra inom cheersverige att få tillbaka glädje och energi.

Vi vill även välkomna fler till vår idrott. Pandemins konsekvenser innebär en fara för långsiktig folkhälsa. Fler behöver börja att röra på sig, och vi vill självklart vara en del av att fler kommer i gång efter en lång, ensam och stillasittande period. Cheerleading innebär gemenskap och vi vill inkludera fler i vår familj för att få ta del av lagkänsla, glädje och energi.

Pågående aktiviteter

Mot Premier fas 2
Projektet går ut på att en tränare och en stuntgrupp får förutsättningar för att nå eliten inom cheerleading. Tränaren deltar på tre camps och stuntgruppen på två utav dem.


Avslutade aktiviteter

Resebidrag tävling 2024 – avslutad
Resebidrag till RM & SM 2024 för föreningar norr om Gävle

Öka ungdomars delaktighetavslutad
Öka ungdomars delaktighet är ett projekt för att brygga gapet mellan utövare/ledare och styrelser genom förtroendeuppdrag i förening/förbund. Nu har föreningar möjlighet att söka ekonomiskt stöd för att delta i projektet. Enskilda personer kan också ansöka om att delta i projektet med eller utan förening. 

Projekt Paraavslutad
Stödets syfte är att ge förutsättning till förening att arbeta med att behålla, rekrytera samt utbilda fler tränare och utövare inom paraidrott.

Mot Premier avslutad
Stödets syfte är att ge förutsättning till förening att arbeta med att behålla och återrekrytera äldre utövare som kan sporten och som är framtida ledare. Stödet syftar även till att säkerställa svårersättlig kompetens för att förening ska kunna fortsätta utveckla sina utövare inom föreningen, och nå de mål som varje individ har för sin satsning.

Prova-på aktivitet avslutad
Stödets syfte är att få fler att testa på cheerleading för att rekrytera fler till vår idrott.

Resebidrag Cheerforum avslutad
Stödets syfte är att ge förutsättning till föreningar som har lång resväg till Cheerforum och med det höga kostnader. Vi vill att så många som möjligt ska kunna delta fysiskt i år och ser detta som extra viktigt efter de åren som varit att igen kunna samlas tillsammans och genom det skapa glädje och energi.


Ansöka samt återrapportera idrottsmedel

Se följande dokument Ansöka om idrottsmedel, med exempelansökan för utbilda ledare.pdf som visar hur ni hittar samtliga idrottsmedel från SCF i IdrottOnline samt med en ifylld exempelansökan för stödet Utbilda ledare.

Ansökningar för idrottsmedel görs via Idrottonline under fliken idrottsmedel. Samtliga som vid inloggning får upp fliken Idrottsmedel kan fylla i samt spara en ansökan.

För att skicka in en ansökan krävs att man har någon av följande roller tilldelad i Idrottonline: Ordförande, Kassör eller Idrottmedel firmatecknare.

Även återrapporten görs via idrottonline och samma behörighet behövs som för ansökan.

Instruktioner från RF för hur en ansökan skapas och skickas in hittar ni här, samt för att återrapportera här. En fördjupade manual kring idrottsmedel finner ni här.

När en ansökan är inskickade hittar ni ansökan genom att gå in på idrottonline, välja idrottsmedel i toppmenyn och sen klicka ansökningar i menyn till vänster. Där finner ni all information om er ansökan, kan se när återrapporten ska in samt även se vilken information som efterfrågas i kommande återrapport. 

För frågor kring de projektstöd som går att söka via förbundet vänligen hör av er till oss på scf@cheerleading.se.


Deltagande föreningar

Följande föreningar har deltagit i en eller flera aktiviteter. Listan fylls på allteftersom fler föreningar ansluter sig till #RebootCheerleading.

Föreningar:
Action Idrottsförening
Cheerföreningen GC Troops
Crocodiles AFC Helsingborg
Dans o Gymnastikföreningen Boråsflugan
Frisksportklubben Björken
För.Luleå Arctic Cheerleading Avalanches
Föreningen Cheer Force Allstars Umeå
Föreningen Cheer Future
Föreningen Cheer Infinity Athletics
Föreningen CheerXplosion
Föreningen Dynamite Cheerleading
Föreningen Fancy Cheer Sundsvall
Föreningen Eastcoast Cheerleaders
Föreningen Linköping Cheerleading Lightnings
Föreningen Ultimate Cheer Xtreme
Föreningen United Movement
Gothenburg Cheer One Cheerleading Club
Gymnastik och Cheerleadingföreningen Uppsala
Haninge Cheer Elite Club
Ideella föreningen Fredagsfys Sverige
Julle United Dansförening Hudiksvall
Idrottsföreningen Jönköping Spartans Cheer
Idrottsföreningen Rune
Karlskrona Gymnastik Förening
Legacy Allstars – Nyköpings Cheerleading- och Gymnastikförening
Luleå Cheerleadingförening
Lund Cheerleadingförening Pro Athletics
Malmö All Star Cheer Förening
Musketeers Funky Cheer Club
Sigtuna Legends Cheerleadingförening
Twisters Cheer Elite Nacka Cheerleadingförening
Värnamo Frisksportklubb
Wild Kingdom Cheerleadingclub Oskarshamn 
Örnsköldsviks Gymnastikklubb

Ni hittar oss även här!