Cheerleading i Stockholms prideparad

Foto och montage: Ida-Maria Lehto.
För tredje året i rad kommer medlemmar från Svenska Cheerleadingförbundet att delta i Stockholms Prideparad. Vi går tillsammans med Riksidrottsförbundet och vi kommer att gå först bland de deltagande idrotterna.

Förra året var svensk cheerleading störst bland de deltagande idrottsförbunden, något som också Expressen uppmärksammat i en artikel. I år hoppas vi givetvis på minst lika många deltagare.

— Förra året var vi omkring 140 personer, så det hade varit riktigt coolt att spräcka 200-gränsen, säger Ida-Maria Lehto som är en av förbundets två projektledare när det handlar om Prideparaden.

Svenska Cheerleadingförbundets förbundsordförande Katarina Eriksson har sin förklaring till att engagemanget är så stort från svensk cheerleading.

— Cheerleading är naturligt inkluderande. Olikheter behövs både rent tekniskt, men också för kreativiteten. Alla stöpta i samma form gör helt enkelt oss lite sämre. Vårt deltagande i Prideparaden är gräsrotsdrivet och att vi dessutom har störst deltagande visar hur viktiga de här värderingarna är för alla inom vår idrott, säger Katarina Eriksson.

Projektledaren Ida-Maria Lehto har även en förhoppning om att kunskapen om HBTQ-frågor ska öka än mer.

— Mina förhoppningar inför årets deltagande är att kunskap om HBTQ sprids ännu mer ut till Sveriges cheerleadingföreningar. Vi alla kan bli bättre på att vara ännu mer öppna, välkomnande och inkluderande, säger hon och får medhåll av förbundets ordförande.

— Genom vårt deltagande i Pride vill vi visa vårt stöd för HBTQ-personer inom vår idrott och i resten av samhället. Vi är stolta över att kunna välkomna alla och vi vill gärna visa hur alla har en plats i vår sport, säger Katarina Eriksson.

Alla är välkomna att delta. Det krävs ingen föranmälan. All information om Svenska Cheerleadingförbundets deltagande hittar man bland inläggen i evenemanget ”Cheerleading i Prideparaden” som finns på förbundets Facebooksida.

Hålltider för vårt deltagande i Stockholm Pride Parade den 3 augusti 2019:

  • 12:00 – Samling vid utegymmet i Rålambshovsparken. Vi säger hej till varandra, förbereder oss för paraden och tar bilder med alla deltagare.
  • 12:35 – Vi rör vi oss mot Riksidrottsförbundets startnummer 102, vid Norr Mälarstrand.
  • 17:00 – Vi beräknas vara i mål vid Östermalms IP.

❤️💛💚💙💜

Här kan ni ladda hem all praktisk information: Hålltider och Bra att veta och att tänka på

Glöm sedan inte att använda våra hashtags när ni delar och sprider bilder och filmer från vårt deltagande i Stockholm Pride. 

Du hittar oss även här!