Home » Följ cheerleading » Press & media

Press & media

Information om ackreditering

Du som vill bevaka en cheerleadingtävling ansöker om ackreditering via vårt formulär (finns länkat nedan). Ackrediteringar ges endast till journalister och fotografer som har uppdragsgivare för aktuell tävling. Svenska Cheerleadingförbundet kan vara uppdragsgivare för fotografer som delger sina bilder till förbundet. Ange i din ansökan om du vill ha SCF som uppdragsgivare. Förtur ges till större medier. Besked om beviljad ackreditering lämnas senast 24 timmar innan tävlingen startar.

Vill du ackreditera någon som är under 18 år? Vänligen meddela detta i din ackrediteringsansökan.

Du som blivit ackrediterad går till sekretariatet på tävlingen för att registrera dig. Du kommer erhålla ett mediakort som ska bäras under hela vistelsen i arenan och vara väl synligt. Efter tävlingen återlämnas mediakortet på samma plats som du hämtat det. Tänk på att ditt mediakort är personligt, missbruk leder till förlorad ackreditering.

Tävlingsledarens instruktioner ska alltid följas. Mediabevakningen får inte störa tävlingens flöde, våra tävlande är i fokus. Som fotograf ska du hålla dig till angivna områden som du tilldelats för att fotografera. För att inte störa de tävlande får du inte förflytta dig under tävlingens gång – förflyttning är endast tillåten mellan framträdanden. Du får inte heller fotografera med blixt under framträdanden. Underlåtelse att följa instruktionerna leder till förlorad ackreditering.

Obs! Var extra noggrann när du fotograferar och publicerar bilder på barn som utövar idrott där klädseln inte är heltäckande. Tänk på att en bild kan ge andra associationer än vad den avser – välj därför ut fotografier med omsorg!


Ansök om ackreditering

Du ansöker om ackreditering här. Vi ser gärna att du ansöker minst en vecka innan tävlingen (om möjligt).


Hashtags

För att visa hur stor vår sport är använder vi gemensamma hashtags.

  • #svenskcheerleading
  • #swedencheer
  • #svenskidrott 

Videosida

Filmer från svenska cheerleadingtävlingar (främst mästerskap) finns samlade på vår videosida FollowMe.


Pressrum

Ni hittar oss även här!