Distriktsmästerskapen 2021 ställs in

Mot bakgrund av den samhällsutveckling och de hälsorisker vi just nu ser i spåren av den pågående pandemin och coronavirusets fortsatta spridning, samt då vi inte kan säkerställa sportslig rättvisa, praktisk eller ekonomisk planering, har Svenska Cheerleadingförbundet beslutat att ställa in 2021-års distriktsmästerskap.

Distriktsmästerskapen skulle arrangerats enligt följande: 

  • DM Norra 6 mars i Skellefteå 
  • DM Södra 13 mars i Malmö 
  • DM Mellersta 20 mars i Eskilstuna 
  • DM Stockholm 21 mars i Eskilstuna

Förbundsstyrelsen skriver i sitt beslut att hur tungt det än är, måste vi ta vårt ansvar ur ett samhällsperspektiv och ett hälsoperspektiv, men också ur det sportsliga perspektivet att kunna träna och tävla på lika villkor. Dessutom måste vi bereda möjlighet till både praktisk och ekonomisk planering, för såväl våra medlemsföreningar som oss förbund.

SCF har tidigare, av just säkerhetsmässiga och sportsliga skäl, tagit beslut om 10 veckors normal träning som framförhållning innan tävling. 

— Det här medför att vi tyvärr inte kan ge våra aktiva och tränare en säsong som de längtar efter, och så väl förtjänar. Vi beklagar djupt att DM 2021 tas bort, men litar på allas förståelse och stöd för beslutet, säger Katarina Eriksson, generalsekreterare i Svenska Cheerleadingförbundet. 

När det gäller 2021-års RM & SM i cheerleading har Svenska Cheerleadingförbundet samtidigt beslutat att erbjuda alla starter som vill tävla – således även level 1 och masters detta år – möjlighet att delta på de nationella mästerskapen som avgörs i Nyköping 22-23 maj.

Du hittar oss även här!