Emma Kjellsson och Andreas Attebrant-Landö blir Sveriges fanbärare på VM i Orlando

Emma Kjellsson, Team Sweden Junior Allgirl och Andreas Attebrant-Landö, Team Sweden Coed bär Sveriges fanor under årets VM & junior-VM i cheerleading.

När årets världsmästerskap inleds på onsdag den 20 april med juniorvärldsmästerskapet är det Emma Kjellsson från det svenska juniorlandslaget, Team Sweden Junior Allgirl som fått förtroendet att vara svensk fanbärare under öppningsceremonin. Hon kommer från Uppsala och föreningen GF Uppsalaflickorna.  

— Det som utmärker Emma är hennes positiva inställning och förmåga att konstant peppa sig själv och sina lagkamrater. Hennes ödmjukhet och målmedvetenhet, i kombination med att hon är en av våra tekniskt starkaste cheerleaders på juniorsidan, gör henne till en förebild för sitt lag och en god representant för svensk cheerleading, säger en av lagets tränare, Helena Green.

När världsmästerskapen sedan går vidare med seniorernas tävlingar under torsdag och fredag, 21-22 april, är det Andreas Attebrant-Landö från det mixade landslaget, Team Sweden Coed som kommer att bära den svenska fanan. Han är hemmahörande i Stockholm och föreningen Twisters Cheer Elite.

— Andreas är en av veteranerna i landslaget och hans driv går inte att ta miste på. Han är en person som alla i laget litar på. Han har alltid ett peppande ord till sina lagkamrater och är oerhört engagerad i landslagsverksamheten, både i allmänhet och coed i synnerhet. Han vill inget hellre än att Sverige ska prestera väl på mattan och kommer att bära fanan med stolthet, säger landslagets tränare Mikaela Forsius.

Du hittar oss även här!