Föreningskonsulent till Svenska Cheerleadingförbundet

Tjänstebeskrivning & erbjudande
Vill du arbeta i en organisation som präglas av teamwork, glädje och entusiasm? Trivs du i rollen som spindeln i nätet med många kontaktytor?
Då kan tjänsten som föreningskonsulent hos Svenska Cheerleadingförbundet vara helt rätt för dig!

Svenska Cheerleadingförbundet gör sin livs resa. Vi växer, och sedan 2019 då vi blev en del av Riksidrottsförbundet, finns det stora möjligheter att utveckla och vidga denna fantastiska sport! För rätt person är detta en helt ny roll där du är med och arbetar konsultativt gentemot föreningarna bland annat med handläggning av bidrag och rådgivning.

 

I rollen som föreningskonsulent är du den som stöttar våra föreningar gällande administrativa delar av deras verksamhet. Du är även kontaktperson för föreningarna gällande ekonomiskt stöd. Förutom tät kontakt med föreningarna och uppföljning av deras verksamhet kommer du även att arbeta med externa partner, bland annat Riksidrottsförbundet (RF).

 

Exempel på förekommande arbetsuppgifter är:

• Kontakt med RFs distrikt för att söka ekonomiskt stöd
• Delge RFs distrikt våra årsmöteshandlingar och annan information om vår verksamhet
• Administration av SCFs Projektstöd till förening (hantera ansökningar, återrapporter, underlag)
• Regelbundet stötta och följa upp våra föreningar, till exempel årsrapport till SCF och LOK-stöd
• Framtagning av underlag för rapportering av statligt stöd
• Uppföljning gällande trygg idrott, till exempel krav gällande belastningsregisterutdrag, referenstagning samt sanktioner för utländska tränare

 

Tjänsten passar dig som är analytiskt lagd och gillar att arbeta metodiskt. Du får arbeta i ett team med gemenskap och stor passion för att utveckla och driva cheersverige framåt.

 

Personprofil
Vi söker dig som precis som oss älskar att förbättra och utveckla. Du kommer att kommunicera med många olika människor därav är det av stor vikt att du är bekväm i en roll där du leder möten. Eftersom vi arbetar spritt över hela landet, behöver du vara självgående och se fördelar av samt motiveras av att styra din egen tid.
Du besitter en hög ansvarskänsla och gillar att arbeta noggrant, systematiskt och målinriktat. Det är även av stor vikt att du som söker har en passion för idrott och besitter bred kunskap inom administration.

 

Vår största drivkraft är att skapa bästa förutsättningarna för alla våra föreningar och utövare. Vi liksom du står för ömsesidig respekt, tillit och sammanhållning.

 

Vi ser att du har relevant universitet-/högskole-/YH-utbildning eller att du besitter relevant erfarenhet från liknande tjänster. Det är meriterande om du har arbetat med verksamhetsutveckling inom föreningslivet.

 

Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som föreningskonsulent. Vidare söker vi dig som ställer dig bakom PerformIQ och Svenska Cheerleadingförbundets värdegrund som värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk samt kulturell mångfald. Svenska Cheerleadingförbundet tillämpar och arbetar utifrån kollektivavtalet Unionens idrottsavtal.

 

Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, projektanställning till 30 juni 2023, med möjlighet till förlängning.
Arbetstid: 8–17
Plats: Efter överenskommelse, SCF finns över hela landet

 

Tjänsten är på dagtid, kontorstider men innefattar visst arbete på kvällar och helger då en del av dina kontaktytor jobbar ideellt. Du kommer även att ha regelbundna resor i tjänsten. Du kommer att rapportera till projektchef för Svenska Cheerleadingförbundet.

 

PerformIQ – rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Jannica Skärvinge på 073-353 75 10. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

 

Välkommen med din ansökan! Du ansöker här.

Du hittar oss även här!