Grattis till oss, idag firar vi 2 år som specialidrottsförbund!

26 maj 2019 är ett datum som står fast inpräntat i svensk cheerleadings historia. Detta är datumet vi valdes in på Riksidrottsmötet i Jönköping som ett eget medlemsförbund i RF och blev en del av svensk idrott under helt egen flagg. Inom vår idrott jobbade vi hårt, men vi ska också minnas de som stöttade oss på vägen emot vårt erkännande, samt gjorde det möjligt att ens begära votering.

Dessa två år har inneburit en förändringsresa som inte på något sätt är över ännu. Stödet SCF får i verksamhetsutveckling på nationell nivå gör många förbättringsinitiativ möjliga, och det samarbete som är möjligt med hjälp av RF/SISUs distrikt är en stor resurs. Jag tänker även på hur vår idrott har kunnat hantera senaste årets kris med pandemin, både finansiellt, men mest det stöd i svåra frågor som vi har fått. Att få samarbeta med andra inom idrottsrörelsen är fantastiskt, och att vi kan få lära känna och inspireras av andra förbund och idrotter likaså!

 

Och nu är det dags för RIM 2021 – det första som vi deltar på som fullvärdiga medlemmar! Här hittar du mer info om vad som kommer att behandlas.

 

Idag tänker vi tillbaka på känslan av att lyckas bli inröstade, och alla insatser som ledde fram till det. 💛💙

Här kan du se det hela i repris på film!

#svenskidrott #svenskcheerleading

Du hittar oss även här!