Julhälsning från Svenska Cheerleadingförbundet

Förbundsordförande Katarina Eriksson. Foto: International Cheer Union. Montage: Svenska Cheerleadingförbundet.
Jul- och nyårshelgerna är här och året lider emot sitt slut. Det har blivit dags att summera 2019 som var ett fantastiskt år för svensk cheerleading.

2019 var året när SvenskaCheerleadingförbundet blev invalda som specialidrottsförbund iRiksidrottsförbundet. Hela sommaren och hösten har jag känt stor glädje, värmeoch fått massor av energi av vår idrott. Att svensk cheerleading till sist ficksitt medlemskap i RF och vad det har betytt för oss i erkännande och känslan avlika värde. Att så många har jobbat så hårt, så länge, och att våra föreningarslöt sig samman inför det gemensamma målet visar på vilken kraft som finns inomvår idrott. Det är en sann ära att få vara med och kanalisera all den härenergin. 

 

Cheerleading är till föralla, och vi kan alla vara stolta över hur vi och våra medlemsföreningar medsmå medel och stor kreativitet tar emot allt fler. Ifrån de nordligaste delarnaav vårt land, till landets sydligaste spets så har antalet utövare inom sportenvuxit. De preliminära siffrorna visar på en ännu högre tillväxttakt äntidigare, och sist jag räknade så fördubblade vi antalet cheerleaders varttredje år. Det är både bredd- som elitverksamheten som växer, men det finns ocksåett starkt intresse för nya målgrupper hos våra föreningar.

 

2019 var också året närSverige tog ett historiskt guld i junior-VM. Vilken prestation och vilkenframgång för svensk cheerleading. Jag är enormt stolt och tacksam över vilkagoda förebilder vi har inom alla våra landslag.

 

Vi har på deninternationella arenan också fortsatt att utveckla det goda och starkasamarbetet med våra nordiska grannar, samt med våra internationellatillhörigheter International Cheer Union och European Cheer Union, och där vigemensamt hittar nya vägar framåt för vår sport.

 

Jag tror att alla med migser fram emot 2020 och vad det nya året kommer innebära för svenskcheerleading. Vi har mycket att göra, men vi har också en enorm kraft!

 

Nu vill jag passa på attönska alla medlemsföreningar, dess utövare, tränare, styrelseledamöter, våregen personal och alla andra som är engagerade för och inom svensk cheerleadingen skön och härlig julledighet.

 

FörbundsordförandeKatarina Eriksson
Svenska Cheerleadingförbundet

Du hittar oss även här!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *