Nu reser den svenska VM-truppen till USA

TEAM SWEDEN JUNIOR ALLGIRL. Foto: Malin Almskoug.
Under tisdagen började den svenska truppen att resa över till USA för årets VM. Först ut var juniorlandslaget som lämnade Uppsala för att samlas på Arlanda, innan sin avresa. 

Juniorlandslaget, Team Sweden Junior Allgirl genomförde sitt genrep inför junior-VM i söndags och tjejerna i laget är enligt deras tränare både taggade och förväntansfulla.

— Vi tycker de aktiva gjorde bra ifrån sig på genrepet och vi känner oss redo och stolta över att få representera Sverige på junior-VM, säger tränaren Malin Almskoug.

— Det känns bra. Jag tycker att vi kan vårat program. Det kanske inte alltid går perfekt, men vi gör det som ett lag. Jag är lite spänd men detta kommer bli fantastisk. Man kanske bara får en sådan chans en gång. Vi har det här, säger My Hamberg som är en av 25 medlemmar i laget.

Landslaget i cheer pom freestyle, Team Sweden Cheer Pom, säger sig också ha en mycket positiv känsla efter sitt genrep inför VM.

— Säsongens hårda jobb börjar verkligen betala sig och alla i laget har tagit stora kliv framåt. Vi känner oss redo för VM, säger tränaren Emelie Holmberg i en kommentar.

Laget lämnar Hudiksvall på fredag morgon, för att sedan ta sig till Orlando och USA.

Förra årets VM-medaljörer, det svenska damlandslaget, Team Sweden All girl är även de laddade inför sin avresa från Göteborg på onsdag. De säger sig vara väldigt nöjda med söndagens genrep.

— Det känns tryggt och stabilt och vi börjar känna oss redo, säger tränaren Sofie Lewerentz, som också tillägger att de är tacksamma över att få representera Sverige på VM.

Det fjärde laget att representera Sverige på VM är det mixade landslaget, Team Sweden Coed som inte reser över till USA i samlad trupp, utan som reser över i omgångar för att sedan samlas i Orlando i slutet av veckan.

Enligt lagets tränare är tjejerna och killarna i laget otroligt glada och nöjda efter söndagens genrep. 

— Vi har en positiv känsla och den sista träningshelgen har lyft oss och gett oss en stolt känsla. Vi är redo för VM, säger tränaren Marni Lambeck.

 

Du hittar oss även här!