RM & SM i cheerleading 2020 ställs in

Foto: Sandi Habinc

Mot bakgrund av den samhällsutveckling och de hälsorisker vi just nu ser i spåren av coronavirusets spridning, samt då vi inte kan säkerställa sportslig rättvisa, praktisk eller ekonomisk planering, har Svenska Cheerleadingförbundet beslutat att ställa in 2020-års nationella mästerskap.  

De senaste veckorna har varit en turbulent period, med en utveckling ingen egentligen kunnat förutse i sviterna av coronaviruset och de riktlinjer det fört med sig.

För en tid sedan tog Svenska Cheerleadingförbundets förbundsstyrelse beslut om att ställa in årets kvarvarande distriktsmästerskap, samt vårens landslagsdeltagande på VM och junior-VM, för att kort därpå se vårens världsmästerskap inställt och sommarens Europamästerskap uppskjutet till nästa sommar.

Nu ställer vi in de nationella mästerskapen, RM/SM 2020.

Hur tungt det än är, behöver vi ta vårt ansvar ur ett samhällsperspektiv och ett hälsoperspektiv, men också ur det sportsliga perspektivet att kunna träna och tävla på lika villkor. Dessutom måste vi bereda möjlighet för både våra medlemsföreningar och oss som förbund när det gäller praktisk som ekonomisk planering.

— Det här medför att vi tyvärr inte kan ge våra aktiva och tränare det avslut på säsongen som de så väl förtjänar. Vi beklagar djupt att tillfället att avsluta säsongen 2020 tas bort, men litar på allas förståelse och stöd för beslutet, säger Katarina Eriksson, generalsekreterare i Svenska Cheerleadingförbundet.

Kvalstrukturen för 2021-års internationella mästerskap kommer att ses över av tävlingskommittén, och information väntas under kommande vecka.

English information:

Based on the current development in society due to the spread of the corona virus, considering the safety of our athletes and the fact that we, as a governing body, are not being able to ensure fair play, practicial nor economical planning, the Swedish Nationals 2020 will be cancelled.

Du hittar oss även här!