SCF söker kanslist

Vill du arbeta i en organisation som präglas av teamwork, glädje och entusiasm? Trivs du med administrativt arbete och varierande arbetsuppgifter? Då kan tjänsten som kanslist hos Svenska Cheerleadingförbundet vara rätt för dig! 

Svenska Cheerleadingförbundet gör sin livs resa. Vi växer, och sedan 2019 då vi blev en del av Riksidrottsförbundet, finns det stora möjligheter att utveckla och vidga denna fantastiska sport. För rätt person är detta en roll där du får chans att vara med på resan.

Tjänstebeskrivning och erbjudande

I rollen som kanslist är du den som stöttar vår organisation gällande administrativa delar av deras verksamhet. Rollen är på 50 procent och löper fram till 31/12 2025, med möjlig förlängning.

Exempel på förekommande arbetsuppgifter: 

 • Utbildningsadministration, t.ex. anmälningar och skapande av diplom.
 • Stöd till landslagsverksamheten, t.ex. beställning av mat och stöd vid landslagssamlingar.
 • Bevakning av e-post och telefon.
 • Administration kring föreningsövergångar.
 • Stöd till SCF:s generalsekreterare.

Tjänsten passar dig som har förmåga att arbeta självständigt samt är strukturerad, metodisk och kommunikativ. Du får arbeta i ett team med gemenskap, passion för att utveckla och driva cheer-sverige framåt och som sätter stor stolthet i en effektiv administration.

Du besitter en hög ansvarskänsla och gillar att arbeta noggrant, systematiskt och målinriktat. Vi söker dig som har lätt att förstå strukturer och tycker om att upprätta och jobba med checklistor.

Då du kommer ha ett nära samarbete med SCF:s generalsekreterare behöver du vara på plats dagligen på kontoret i Köping. Du måste även kunna åka till Göteborg en dag per månad för arbete på Göteborgskontoret, och vid olika tillfällen även besöka våra andra kontor eller möten.

Personprofil

 • Erfarenhet av att hantera många olika ärenden inom administration
 • Lätt för att kommunicera och göra dig förstådd (mycket kommunikation sker digitalt/på distans)
 • Grundläggande kunskaper i Office-paketet
 • Självgående och se fördelar samt motiveras av att styra din egen tid

Meriterande (ej krav):

 • Bakgrund inom idrott
 • Bakgrund inom cheerleading
 • Erfarenhet av SCF:s licenssystem
 • Erfarenhet av IdrottOnline

Vi söker dig som precis som oss älskar att förbättra och utveckla. Vår största drivkraft är att skapa bästa förutsättningar för alla våra föreningar och utövare. Vi, liksom du, står för ömsesidig respekt, tillit och sammanhållning.

Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som kanslist.

Vidare söker vi dig som ställer dig bakom Svenska Cheerleadingförbundets värdegrund som värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk samt kulturell mångfald. Svenska Cheerleadingförbundet tillämpar och arbetar utifrån kollektivavtalet Unionens idrottsavtal.

Start: Omgående (enligt överenskommelse)
Omfattning: Deltid, upp till 50 % 
Arbetstid: Kl. 8–17, överenskomna dagar 
Arbetsplats: Köping 

Sista ansökningsdag är 1 mars 2024. Skicka din ansökan snarast då intervjuer sker löpande (tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag).

Tjänsten är på dagtid (kontorstider) men innefattar visst arbete på kvällar och helger då en del av dina kontaktytor jobbar ideellt. Våra anställda i förbundet är bosatta över hela landet vilket innebär att du kommer att ha regelbundna resor i tjänsten.

Du kommer att rapportera till stabschef för Svenska Cheerleadingförbundet.

Välkommen med din ansökan till rekrytering@cheerleading.se.

Om Svenska Cheerleadingförbundet

Svenska Cheerleadingförbundet (SCF) bildades den 11 juni 1995 och har idag cirka 18 000 utövare i 59 föreningar. Cheerleading är en starkt växande sport i hela världen. Cheerleading kom till Sverige i mitten på 1980-talet och 1989 arrangerades Sveriges första nationella mästerskap i cheerleading. SCF bildades 1995 och är medlemmar i RF sedan 2019 och i SOK sedan 2022.  

SCF är medlemmar i International Cheer Union (ICU) som är ett internationellt förbund med 110 medlemsländer som verkar för global samverkan. På europeisk nivå är SCF medlem i European Cheer Union (ECU). Vår internationellt gemensamma ambition är att verka för idrottens utveckling med OS-deltagande som yttersta mål.

Du hittar oss även här!