Svenska Cheerleadingförbundet söker assisterande instruktör för NIU Cheerleading i samarbete med Malmö Idrottsgymnasium

Vi söker dig som vill vara en del i hur vår idrott kan skapa utvecklingsmiljöer där fler kan träna inför landslagsnivå. Den här rollen är något för dig som ser det som en ära att få vara en del av utvecklingen av cheerleading på högsta elitnivå och som brinner för landslagsverksamhet i cheerleading.  

SCF har, som ett led i vår elitutvecklingsplan, formulerat en strategi gällande utvecklingsmiljöer, dvs miljöer där aktiva kan utvecklas till elitnivå inom cheerleading i balans med resterande delar av livet på ett långsiktigt hållbart sätt. Säsongen 20/21 började Utvecklingslandslaget att träna tillsammans med goda resultat, och under de närmaste åren kommer vi att etablera samarbeten med gymnasieskolor. Vårt första samarbete är med Malmö Idrottsgymnasium, MIG, som ges goda referenser som idrottsgymnasium. Vi har under året lyckosamt bedrivit cheerleading som Lokal Idrottsutbildning, och till hösten 2024 startar Nationell Idrottsutbildning, NIU på Malmö Idrottsgymnasium. 

NIU Cheerleading i Malmö ska erbjuda högkvalitativ träning i cheerleading, förutom de generella goda förutsättningar som råder på MIG. Vi söker nu en assisterande instruktör med elitkompetens som, tillsammans med huvudinstruktör, under nästa säsong kan träna de upp till 17 aktiva som kan få en plats på NIU Cheerleading. För att träningarna ska ge god utväxling för deltagarna, krävs det att du, förutom din formella kompetens som tränare, även är en både tydlig och lyhörd ledare med intresse av långsiktig planering. Rollen är en deltidsanställning hos SCF under säsongen 23/24.

För att kunna göra en rättvis bedömning så behöver vi veta mer om vem du är och varför just du är den instruktör vi söker. Vi ser därför att du inkommer med en ansökan där följande information ska finnas presenterad: 

  • Kort om vem du är, inklusive utbildning och erfarenheter som tränare och inom ledarskap 
  • Din träningshistorik 
  • Dina tävlingsmeriter som tränare, inklusive ev internationella erfarenheter 
  • Vilka dina styrkor respektive svagheter är som tränare 
  • Berätta kort om varför just du borde bli utsedd till NIU instruktör 
  • Ange en eller två referenser

Uppdraget sträcker sig fram till fram till sista juni 2024, och du är placerad i Malmö. Arbetet kommer att ske inom en deltidsanställning på 10%, och träningstiden är förlagd på under tre dagar per vecka mellan 8 och 10 på förmiddagen. Du erbjuds kompetensutveckling inom ramen för vårt utvecklingsprogram för landslagstränare och stöd ifrån huvudinstruktören på NIU samt elitansvarig på SCF.

Skicka in din ansökan senast 30/4 till rekrytering@cheerleading.se. Tillsättning sker löpande. Har du frågor är det bara att höra av dig till oss.

Du hittar oss även här!


Malmö Idrottsgymnasium Logotyp