Svenska Cheerleadingförbundet söker en utvecklingsansvarig Barn och Ungdom

Har du tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete? Är du intresserad av ett mångsidigt och ansvarsfullt arbete där barn och ungdomar står i fokus? Då kan du vara den vi söker för tjänsten som utvecklingsansvarig för verksamhetsområdet Barn och Ungdom till Svenska Cheerleadingförbundet!

Beskrivning av arbetsuppgifter
PerformIQ söker för Cheerleadingförbundets räkning en utvecklingsansvarig för verksamhetsområdet Barn och Ungdom med ansvar över att utveckla idrotten framåt tillsammans med kompetenta kollegor på förbundet.
I din roll ska du arbeta strategiskt med utvecklingen på barn- och ungdomssidan så idrotten och dess verksamhet fortsätter växa. Det involverar progressivt arbete samt planering hur resurser och finansiellt stöd ska fördelas inom idrotten. Du kommer arbeta både kort- och långsiktigt för att främja idrottens utveckling tillsammans med resterande kollegor på förbundet samt genom samarbete med externa parter, bland annat Riksidrottsförbundet (RF).

I rollen som utvecklingsansvarig på Cheerleadingförbundet kommer du till exempel att:

• Ansvara och leda utvecklingsarbetet för verksamhetsområdet Barn och Ungdom
• Upprätta riktlinjer för fördelning av finansiellt stöd, samt fördela stöd till medlemsföreningar
• Inneha kommunikation med bland annat föreningar och Riksidrottsförbundet

Tjänsten passar dig med hög ansvarskänsla och en passion för idrott. Du som söker tror vi gillar att arbeta strategiskt och målinriktat. Du har en tydlig bild av vad som behöver göras, både kort- och långsiktigt, för att nå uppsatta mål som finns inom rollen för ditt arbete. Det är av stor vikt att du som ansöker har lätt för att arbeta självständigt då du till stor del kommer att arbeta enskilt med att driva dina arbetsuppgifter framåt. Vidare innefattar tjänsten resor inom olika regioner i Sverige, exempelvis Stockholm, Köping och Göteborg samt visst arbete på kvällar och helger. Detta ställer krav på dig som ansöker att du inte har några problem med resor i tjänsten och arbeta oregelbundna tider. Du kommer att rapportera direkt till generalsekreterare för Svenska Cheerleadingförbundet.

 

Krav på person
Vi söker dig som tidigare haft arbetsuppgifter som involverar strategisk utveckling eller en universitetsutbildning inom idrott, exempelvis idrottsvetenskap eller sports management. Har du tidigare arbetat i en liknande roll på ett annat förbund eller i en förening är det meriterande.

För att lyckas i rollen som utvecklingsansvarig för verksamhetsområdet Barn och Ungdom med krävs vidare:

• Svenska och engelska flytande i tal och skrift
• Flexibilitet gällande resor

Du är initiativtagande och strukturerad i ditt arbetssätt samt har en god prioriteringsförmåga när akuta problem behöver lösas omgående. Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som utvecklingsansvarig. Vidare söker vi dig som ställer dig bakom PerformIQ och Svenska Cheerleadingförbundets värdegrund som värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk samt kulturell mångfald. Svenska Cheerleadingförbundet tillämpar och arbetar utifrån kollektivavtalet Unionens idrottsavtal.

 

Övrigt
Start: Omgående
Omfattning: Heltid, provanställning tillämpas
Arbetstid: Kontorstider
Plats: Enligt överenskommelse. Utgår från Mälardalen med resor till Stockholm & Göteborg.

Läs mer och ansök här.

Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Teodor Nellvik på teodor.nellvik@performiq.se

 

Du hittar oss även här!