Sverige är juniorvärldsmästare i cheerleading

Sveriges juniorlandslag vann junior-VM guld i cheerleading 2019. Foto: Anki Zandén.

Sveriges juniorlandslag icheerleading för damer, Team Sweden Junior Allgirl vann junior-VM 2019. Det ärförsta gången någonsin som ett svenskt lag vinner en VM-titel i cheerleading.

— Vi är helt mållösa. Det tjejernapresterade idag var det enda vi tränare kunde önska och att det ledde till ettguld är helt fantastiskt och så stort. Vi är fortfarande kvar på arenan ochnjuter av vinsten med våra underbara supportrar, sägerde fyra tränarna Malin Almskoug, Nicole Helgsten,Elin Svensson och Helena Green.

De svenska tjejerna som tävlade i klassen CheerJunior Allgirl Elite gav ett underbart lugnt, stabilt och tryggt intryck och gratulationernahaglade in till den svenska delegationen efter framträdandet.

— Det var ett professionellt men samtidigt entusiasmerandeframträdande. Precis vad sporten eftersträvar, säger SvenskaCheerleadingförbundets förbundsordförande Katarina Eriksson.

Samtidigt konstaterar Katarina Eriksson att det är ett fokuseratoch hårt arbete som ligger bakom dagens guldmedalj.

— Som förbund är vi enormt stolta över insatsen och resultatetfrån utövare och tränare, men även över hur vårt juniorlandslag tagit rollensom sportsliga föredömen. Guldet följer upp fjolårets brons i damklassen ochbidrar till att befästa Sveriges starka position inom sporten cheerleading.Återigen, jämförelsen med de resurser och förutsättningar som konkurrenternahar, gör smaken av guldet ännu sötare, konstaterar Katarina Eriksson.

Hon gläds också över att på prispallen få ha med sig grannarnaNorge före storfavoriten USA.

Resultatlistan:

1.    Sverige

2.    Norge

3.    USA

4.    Tyskland

5.    Finland

6.    Kanada

Samtliga tränare och medlemmar i det svenskajuniorlandslaget är hemmahörande i Uppsala och föreningen GF Uppsalaflickorna.

VM fortsätter imorgon torsdag. Dåavgörs seniorernas världsmästerskap, den 25–26 april. Sverige har där trestartande lag – Team Sweden Allgirl, Team Sweden Coed och Team Sweden CheerPom.

Alla tävlingarunder junior-VM och VM 2019 kan följas via gratis livestream från InternationalCheer Unions hemsida http://www.cheerunion.org/.Finaldagen sänds dessutom live av Olympic Channel.

 

 

Du hittar oss även här!