Sverige avstår VM 2021 på plats i USA

Efter noga övervägande av den rådande situationen runt om i världen, till följd av den pågående pandemin, och med de svenska landslagens trygghet, säkerhet och sportsliga förutsättningar i åtanke, har Svenska Cheerleadingförbundet beslutat att ställa in det svenska deltagandet i 2021 års världsmästerskap och juniorvärldsmästerskap i cheerleading, på plats i Orlando, USA. 

Det internationella förbundet, International Cheer Union, har dock meddelat att de ser över digitala alternativ för deltagande på VM och JVM 2021 och SCF ser positivt på en sådan lösning. Mästerskapen är planerade att genomföras i Orlando, USA mellan den 21–23 april. 

– Att för andra året i rad behöva meddela att det inte blir något VM i Orlando är hjärtskärande, om än inte helt oväntat. Jag är både stolt och oerhört tacksam över alla aktiva och landslagstränare som valt att satsa helhjärtat, i en oviss tid. Det visar på ett driv, engagemang och kämpaglöd – och att hoppet alltid lever kvar, säger förbundskapten Karolina Olovsson. 

De svenska landslagen säsongen 2020–2021 består av tre lag – damlandslaget i cheerleading – Team Sweden Allgirl, det mixade landslaget i cheerleading – Team Sweden Coed, samt juniorlandslaget i cheerleading för damer – Team Sweden Junior Allgirl. 

Du hittar oss även här!