Sverige vidare till VM-final

Damlandslaget Team Sweden Allgirl. Foto: Karolina Olovsson.
Sverige och det svenska damlandslaget tog sig vidare till VM-final. Däremot får inte det mixade landslaget eller landslaget i cheer freestyle pom som oxå hade fantastiska program vara med och göra upp om medaljerna. 

Det svenska damlandslaget Team Sweden Allgirl, tog sig vidare till final genom en fjärde plats under den första tävlingsdagen. Därmed är vi också med i fredagens VM-final, när lagen ska göra upp om medaljerna i klassen Allgirl premier.

 

— Det är skönt att ha kvalet gjort! Vi är nöjda trots två missar och satsar på att ladda om och komma ännu starkare imorgon, säger damlandslagets tränare Sofie Lewerentz.

 

Inget lag tar med sig poängen från den första dagen, utan alla lag börjar om från noll. De regerande världsmästarna Finland var rankade etta efter den första dagen, före USA och Norge. Bakom Sverige var Kanada, England, Tyskland, Danmark och Mexico.

 

Totalt var det nio nationer som tävlade i klassen och samtliga finns med i final.

 

Team Freestyle Pom slutade Sverige på en tolfte plats. Därmed finns vi inte med i fredagens final, där topp 10 gör upp om VM-medaljerna.

USA rankades etta, före Finland och Japan. De övriga länderna som finns med i final är Mexico, Slovenien, Australien, Skottland, Taiwan, England och Korea.

 

Tränaren Emelie Holmberg skriver att laget ändå har gjort en stor utveckling sedan den senaste säsongen och de var nöjda med sitt framträdande.

 

Liksom Sverige lyckades inte heller Wales, Italien, Tyskland, Belgien och Brasilien att ta sig vidare. Regerande världsmästare är USA.

 

Det mixade landslaget Team Sweden Coed kom på elfte plats och missade därmed fredagens final. Men lagets utveckling imponerar på många.

 

— Laget har ökat sin nivå sedan i fjol och har ett spännande program. Klassen är som sådan enormt avancerad, så de missarna som var kan göra en enorm skillnad. Ändå är vi med på ett helt annat sätt än för några år sedan, skriver förbundsordförande Katarina Eriksson.

 

Taiwan rankades etta i kvalet, före USA och Kanada. De övriga länderna som finns med i final är Mexico, Norge, England, Tyskland, Finland, Puerto Rico och Chile. Liksom Sverige lyckades inte heller Japan att ta sig vidare.

Regerande världsmästare är USA. 

För fler bilder och rapporter kan ni gärna surfa runt på Svenska Cheerleadingförbundets Facebooksida och på förbundets webbsida www.cheerleading.se.

Du hittar oss även här!