Tränare Damlandslaget för juniorer 24/25

Nu står det klart vilka som tränar damlandslaget för juniorer kommande säsong.

Ebba Axebäck och Emma Sporrong, båda hemmahörande i GCF Uppsala USC och nuvarande juniorlandslagstränare, och Isabella Alevad, Twisters Cheer Elite och tränare för utvecklingslandslaget, får äran att ta sig an uppdraget.

Vad ser ni mest fram emot med att coacha ett juniorlandslag med riksintag?

– Det kommer att bli spännande att kunna blanda talanger från hela Sverige där alla aktivt sökt till ett landslagsuppdrag, säger tränarteamet. Vi tror att det bidrar till deras uppfattning om vad det innebär att vara elitidrottare, men också möjliggör för att ha en hög lägstanivå vid riksintag.

Hur känns det att ni är en (något) ny tränarkonstellation som ska arbeta tillsammans?

– Det känns så roligt att få lära av erfarna tränarkollegor och att alla har olika styrkor att bidra med. Vi tror att detta är viktigt för att bibehålla en jämn tränarutveckling i landet som inspirerar och utmanar tränare att vilja satsa på en elitkarriär.

Varför tycker ni att aktiva ska söka till laget?

– Vi har redan sett ett stort intresse för riksintaget och har en stark magkänsla om att detta kommer bli ett grymt år! Vill du vara med och bidra till svensk juniorlandslagshistoria och är redo att satsa mot världstoppen så söker vi dig!

Är du aktiv och vill söka till laget hittar du information HÄR.

Du hittar oss även här!