Tränare för Svenska damlandslaget för juniorer 21/22

VM 2019

Nu är även tränare för svenska damlandslaget för juniorer säsongen 2021/2022 tillsatta. Laget kommer att tränas av Emma Sporrong, Ebba Axebäck, Helena Green och Elin Svensson-Wallin.
Dessa fyra tränare besitter olika erfarenheter och styrkor och kombinationen av de fyra ger förutsättningarna för ett väldigt starkt tränarteam med goda möjligheter att följa upp den fina prestationen från säsongen 2019.

Emma Sporrong
Detta är Emmas tredje säsong som tränare för juniorlandslaget. Hennes främsta styrkor inom ledarteamet är att planera och genomföra givande och effektiva träningar. Emma jobbar även mycket med det administrativa utanför.

Ebba Axebäck
Ebba har tränat juniorlandslaget sedan säsongen 19/20. Hennes främsta styrkor inom ledarteamet är att koreografera och skapa ett program efter lagets nivå. Hennes styrka ligger även inom teknik och då främst inom stunt.

Helena Green
Helena har tränat juniorlandslaget sedan säsongen 17/18 och var även med i Orlando och tog JVM-guldet 2019. Hennes främsta styrkor inom ledarteamet är till stor del gymnastik men i och med många års erfarenhet av att träna juniorer så är utformningen av pyramider och smarta program ett intresse som föreligger till kommande säsong.

Elin Svensson-Wallin
Detta blir Elins femte år som landslagstränare på juniorsidan och hon var även med och tog JVM-guldet 2019. Elins främsta styrkor är stuntteknik, säsongstrategi, programupplägg och hennes långa erfarenhet av tävlingsklassen ELITE (fd level 5). ”Mitt mål är att varje lag som jag tränar ska få uppnå sin fulla potential och det är mitt jobb som tränare att ge dem förutsättningarna för det”.

Du hittar oss även här!