Två av Sveriges lag är klara för VM-final

Damlandslaget i cheerleading, Team Sweden Senior All Girl och det mixade landslaget, Team Sweden Senior Coed är klara för VM-finalen på fredag kväll, svensk tid. Pomlandslaget, Team Sweden Senior Pom som var endast en tiondel från final slutade elva.

Damlandslaget ligger fyra 
Sverige ligger fyra i damklassen, efter de regerande världsmästarna Finland som leder före USA och Norge.

 

— Vi är supernöjda med dag ett. Finns förbättringspotential inför finalen imorgon. Laget känns väldigt taggade och redo, säger tränaren Ida Holmström.

 

Hon får medhåll av lagkaptenen i Team Sweden Senior All Girl.

 

— Det kändes väldigt bra. Tråkiga missar, men den känslan och den energin som vi jobbat för var med oss hela vägen. Alla var väldigt närvarande och det kändes tryggt och extremt roligt att stå på mattan tillsammans med laget, säger Sandra Karström.

Totalt är det tio lag som gör upp om VM-medaljerna i All Girl Premier klassen.

 

 

Pomlandslaget var bara en tiondel från final
Det var tight i pomklassen. Det svenska laget var bara en tiondel från en finalplats och bara en poäng från åttonde plats.

 

— Vi har aldrig varit stoltare över vårt lag! De har haft en fantastisk säsong, där deras styrka har varit deras fantastiskt positiva energi och inställning. Idag fick de verkligen visa upp den, säger tränaren Emelie Holmberg.

 

Team Sweden Pom hade ett högt tempo i sitt program, med ett nästintill felfritt framförande. Det såg oerhört bra ut och kändes också bra, men konkurrensen i den yppersta världseliten är knivskarp.

 

— Vi är så stolta upp till öronen över vårt lag! Vi har aldrig gjort ett bättre framträdande. Hela säsongen har känts väldigt bra och oavsett vad resultatet blir så är vi nöjda med vår prestation, sade de tre lagkaptenerna i Team Sweden Pom Emmy Bylin, Maja Alm Åslund och Tilde Hallgren direkt efter torsdagens semifinal.

 

Team Sweden Senior Pom slutade 11 på VM 2022.

 

 

Mixlandslaget nådde sitt mål och är i final
Efter Team Sweden Coeds framförande i semifinalen konstaterade lagkaptenen Andreas Attebrant-Landö att det kändes bra, men att de hade kvar lite mer att ge.

 

— Det kändes bra! Jättehärligt publikstöd och generellt bra stämning, men lite bättre så kan vi, säger han.

 

Laget ligger på åttonde plats efter den första tävlingsdagen, vilket också betyder att de nådde en final.

 

Tränaren Mikaela Forsius kände sig otroligt stolt över sitt lag efteråt.

 

— Att se alla så glada på mattan och verkligen njuta var allt jag önskade. Sedan att de presterade så bra som dem gjorde är bara ett plus, säger hon. När VM-finalen av Senior Coed Premier avgörs på fredag kväll svensk tid tävlar åtta nationer. Förutom Sverige så hittar man bland andra USA, Finland och Tyskland i startfältet.

Du hittar oss även här!