Utbildningsansvarig till Svenska Cheerleadingförbundet

Tjänstebeskrivning & erbjudande

Vill du arbeta i en organisation som präglas av teamwork, glädje och entusiasm? Vill du bidra till att utveckla Svenska Cheerleadingförbundets utbildningsverksamhet?
Då kan tjänsten som utbildningsansvarig hos Svenska Cheerleadingförbundet vara helt rätt för dig!

Svenska Cheerleadingförbundet gör vår livs resa. Vi växer, och sedan 2019 då vi blev en del av Riksidrottsförbundet, finns det stora möjligheter att utveckla och vidga denna fantastiska sport! För rätt person är detta en helt ny roll där du är med och skapar kompetensutveckling inom svensk cheerleading.

 

I rollen som utbildningsansvarig kommer du att ha ansvar för det långsiktiga arbetet att säkerställa kompetensutvecklingen inom vår idrott. Ditt primära fokus är att säkerställa att vi levererar kvalitativ utbildning till våra föreningar, men även att vår interna organisation utvecklas kompetensmässigt. Du kommer att vara med och rekrytera utbildare, som du kommer att ha personalansvar för. Förutom tät kontakt och uppföljning med ditt eget team av utbildare, kommer du även att arbeta med externa partner, bland annat Riksidrottsförbundet (RF) och SISU och handleda andra inom området utbildningsadministration. Du håller dig uppdaterad gällande RF och nya riktlinjer.

 

Exempel på förekommande arbetsuppgifter är:

 

• Planera och följa upp årshjulet för våra utbildningar och andra kompetenshöjande insatser inom förbundet
• Organisera, samordna och utveckla utbildningsverksamheten, bla genom att delta på och arrangera mötesplatser
• Kvalitetssäkra utbud och utbildare genom att analysera statistikunderlag och utvärderingar
• Ansvara för att innehåll, kvalitet, struktur och metodik upprätthålls inom området utbildning
• Ansvara för utbildningskrav och utbildningsmaterial
• Stödja föreningar i utbildningsfrågor
• Handleda övrig kanslipersonal i utbildningsadministration

 

Tjänsten passar dig som är systematisk och strukturerad. Utöver det älskar du att utveckla och förmedla kunskap. Du får arbeta i ett team med gemenskap och stor passion för att utveckla och driva cheersverige framåt.

 

Personprofil
Vi söker dig som precis som oss älskar att utvecklas och samtidigt säkerställa goda resultat inom utveckling. Du har förmågan att identifiera behov och skapa struktur på ett tydliggörande sätt, och innehar kombinationen av strategisk blick och administrativ förmåga. Det är viktigt att du har pedagogisk kompetens.
Du besitter en hög ansvarskänsla och en passion för idrott. Du som söker tror vi gillar att arbeta strategiskt och målinriktat. Du har en tydlig bild av vad som behöver göras, både på kort- och lång sikt, för att nå uppsatta mål som finns inom rollen för ditt arbete.
Eftersom vi arbetar spritt över hela landet, behöver du vara självgående utifrån beslutad inriktning, och se fördelar av samt motiveras av att styra din egen tid. Området innebär förändring, och du är van vid att arbeta med förändring och skapa delaktighet genom att ha långsiktiga mål kombinerat med att vara anpassningsbar.

 

Vår största drivkraft är att skapa bästa förutsättningarna för alla våra föreningar och utövare. Vi liksom du står för ömsesidig respekt, tillit och sammanhållning.

 

Vi söker dig som har tidigare erfarenheter av utbildningsverksamhet, och gärna har god kunskap om idrottsrörelsen. Du får gärna ha arbetat som ledare i en idrottsförening. Det är också av intresse om du har en eftergymnasial utbildning inom pedagogik. Du besitter god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, god ekonomisk förståelse och gärna vana att hantera budget. Du har även god IT-vana inom främst Office-paketet och Teams.

 

Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som utbildningsansvarig. Vidare söker vi dig som ställer dig bakom PerformIQ och Svenska Cheerleadingförbundets värdegrund som värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk samt kulturell mångfald. Svenska Cheerleadingförbundet tillämpar och arbetar utifrån kollektivavtalet Unionens idrottsavtal.

 

Övrigt

Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Arbetstid: 8-17
Plats: Efter överenskommelse, SCF finns över hela landet

 

Tjänsten är på dagtid, kontorstider, men innefattar visst arbete på kvällar och helger då en del av dina kontaktytor jobbar ideellt. Du kommer även att ha regelbundna resor i tjänsten. Du kommer att rapportera till generalsekreterare för Svenska Cheerleadingförbundet.
PerformIQ – rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Jannica Skärvinge på 073-353 75 10. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

 

Välkommen med din ansökan! Du ansöker här.

Du hittar oss även här!