Vi sammanfattar årets klubb-VM för svensk del

Sverige hade tre startande lag representerade på klubb-VM som avgjordes i Orlando, Florida, USA direkt efter att VM hade avslutats. Lagen som tävlade var Twisters Cheer Elite – Senior Black, Julle United Dansförening – Julle Allstars och Gothenburg Cheer One – Wildcats.

Samtliga tre svenska lag fick tävla två dagar. Första dagen var det kval, medan den andra dagen bjöd på fantastiska finaler.

 

Julle Allstars som kommer från Hudiksvall deltog på klubb-VM för fjärde gången, där de tävlade i klassen Open Pom. Tävlingen i det stora hela gick bra och laget är nöjda med både poängen och sin prestation.

 

— Konkurrensen är otroligt hård, men det är så roligt att få komma till ett land då vår sport är så mycket större än på hemmaplan, säger Maja Alm Åslund som är aktiv i laget.

 

För GCO Wildcats som kommer från Göteborg var detta fjärde gången de tävlade på klubb-VM, tredje gången i klassen L7 International Open All Girl. En tight klass där de i år slutade på sjunde plats.

 

För medlemmarna i Twisters Cheer Elite Senior Black från Nacka var det premiär på klubb-VM i år, även om föreningen varit representerad tidigare. De tävlade i klassen L6 International Global.

 

— Det har varit en otrolig upplevelse, även fast prestationen på mattan inte blev vad vi hoppats på. Men laget har blivit många erfarenheter rikare och nu tar vi nya tag inför RM, säger tränaren Fanny Lundbäck.

 

Från Svenska Cheerleadingförbundet säger vi bra jobbat och tack för att ni på ett så fint och bra sätt har representerat svensk cheerleading. Ni har all anledning att vara stolta. Välkomna hem!

Du hittar oss även här!