Vi söker en vikarierande utvecklingsansvarig för Barn och Ungdom

Har du tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete inom idrotten? Är du intresserad av ett mångsidigt och ansvarsfullt arbete där barn och ungdomar står i fokus? Då kan du vara den vi söker som vikarierande utvecklingsansvariga för verksamhetsområdet Barn och Ungdom till Svenska Cheerleadingförbundet!

BESKRIVNING AV ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en vikarierande utvecklingsansvarig för verksamhetsområdet Barn och Ungdom. Rollen har ansvar över att utveckla idrotten framåt med barn och ungdomars bästa i fokus tillsammans med kompetenta kollegor på förbundet.

I din roll ska du arbeta strategiskt med utvecklingen på barn- och ungdomssidan så idrotten och dess verksamhet fortsätter växa. Det involverar progressivt arbete samt planering hur resurser och finansiellt stöd ska fördelas inom idrotten. Du kommer arbeta både kort- och långsiktigt för att främja idrottens utveckling tillsammans med resterande kollegor på förbundet samt genom samarbete med externa parter, bland annat Riksidrottsförbundet (RF).

I rollen som kommer du till exempel att:

  • Ansvara för och leda utvecklingsarbetet för verksamhetsområdet Barn och Ungdom
  • Ansvara för området Trygg idrott inklusive ärendehantering inom området
  • Se över behov av fördelning av finansiellt stöd till medlemsföreningar i linje med idrottens önskade utveckling
  • Inneha kommunikation med bland annat föreningar och Riksidrottsförbundet

Tjänsten passar dig med hög ansvarskänsla och en passion för idrott. Vi tror att du gillar att arbeta strategiskt och målinriktat, hela tiden med barnperspektiv framför ögonen. Du har en tydlig bild av vad som behöver göras, både kort- och långsiktigt, för att nå uppsatta mål som finns inom rollen för ditt arbete. Det är av stor vikt att du som ansöker har lätt för att arbeta självständigt då du till stor del kommer att arbeta enskilt med att driva dina arbetsuppgifter framåt. Vidare innefattar tjänsten resor inom olika regioner i Sverige, exempelvis Stockholm, Köping och Göteborg. Detta ställer krav på dig som ansöker att du inte har några problem med resor i tjänsten. Du kommer att rapportera direkt till generalsekreterare för Svenska Cheerleadingförbundet.

KRAV PÅ PERSON
Vi söker dig som tidigare haft arbetsuppgifter som involverar strategisk utveckling eller en universitetsutbildning inom idrott, exempelvis idrottsvetenskap eller sports management. Har du tidigare arbetat i en liknande roll på ett annat förbund eller i en förening är det meriterande.

För att lyckas i rollen som utvecklingsansvarig för verksamhetsområdet Barn och Ungdom med krävs vidare:

  • Flytande svenska och engelska, i tal och skrift
  • Flexibilitet gällande resor

Du är initiativtagande och strukturerad i ditt arbetssätt samt har en god prioriteringsförmåga när akuta problem behöver lösas omgående. Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som utvecklingsansvarig. Vidare söker vi dig som ställer dig Svenska Cheerleadingförbundets värdegrund som värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk samt kulturell mångfald.

ÖVRIGT

Start: Omgående

Omfattning: Heltid, till och med 20230831

Arbetstid: Kontorstider

Plats: Varierad. Utgår från Mälardalen med resor till Stockholm & Göteborg.

Skicka in din ansökan via mejl till rekrytering@cheerleading.se.

Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta generalsekreterare Katarina Eriksson på gs@cheerleading.se

OM OSS

Cheerleading kom till Sverige i mitten på 80-talet och 1989 arrangerades Sveriges första nationella mästerskap i Cheerleading. Svenska Cheerleadingförbundet (SCF) bildades den 11 juni 1995. Innan dess bedrevs cheerleading som en del av Svenska Amerikanska Fotbollförbundets verksamhet. SCF är medlemmar i RF sedan 26 maj 2019, och i SOK som recognized förbund sedan 26 april 2022.

Cheerleading är en starkt växande sport i Europa och övriga världen. SCF har idag dryga 14 000 utövare i 55 föreningar. SCF är medlem i International Cheer Union (ICU) som är ett internationellt förbund med 117 medlemsländer som verkar för globalt samarbete och utveckling av sporten samt årligen arrangerar VM. På europisk nivå är SCF medlem i European Cheer Union (ECU) som årligen arrangerar EM. SCF har även ett nära samarbete med övriga nordiska länder inom bl a utbildningsinsatser.

Vår internationellt gemensamma ambition är att verka för idrottens utveckling och sportens erkännande med OS-deltagande som yttersta mål. Den 31 maj 2013 i Sankt Petersburg antogs ICU som medlem av SportAccord, och 20 juli 2021 gav IOK ett permanent erkännande efter att ha erkänt idrotten cheerleading provisoriskt redan 24 juni 2016.

Du hittar oss även här!