Vi söker instruktör för LIU Cheerleading i samarbete med Malmö Idrottsgymnasium

Vi söker dig som vill vara en del i hur vår idrott kan skapa utvecklingsmiljöer där fler kan träna inför landslagsnivå. Den här rollen är något för dig som ser det som en ära att få vara en del av utvecklingen av cheerleading på högsta elitnivå och som brinner för landslagsverksamhet i cheerleading.  

SCF har, som ett led i vår elitutvecklingsplan, formulerat en strategi gällande utvecklingsmiljöer, dvs miljöer där aktiva kan utvecklas till elitnivå inom cheerleading i balans med resterande delar av livet. Säsongen 20/21 tränade Utvecklingslandslaget tillsammans med goda resultat, och under de närmaste åren kommer vi att etablera samarbeten med gymnasieskolor. Vårt första samarbete är med Malmö Idrottsgymnasium, MIG, som ges goda referenser som idrottsgymnasium. Tillsammans planerar vi för cheerleading som Nationell Idrottsutbildning, NIU, med beräknad start hösten 2023. Redan till hösten 2022 startas nu Lokal Idrottsutbildning, LIU, på Malmö Idrottsgymnasium. 

LIU Cheerleading i Malmö ska erbjuda högkvalitativ träning i cheerleading, förutom de generella goda förutsättningar som råder på MIG. Vi söker nu en instruktör med elitkompetens som under nästa säsong kan träna de upp till 10 aktiva som kan få en plats på LIU Cheerleading. För att träningarna ska ge god utväxling för deltagarna, krävs det att du, förutom din formella kompetens som tränare, även är en både tydlig och lyhörd ledare med intresse av långsiktig planering. I rollen ingår även att dokumentera rutiner och som projektledare förbereda för NIU, varför du behöver ha egen initiativkraft och vara strukturerad. Rollen är en deltidsanställning hos SCF under säsongen 22/23.  

För att kunna göra en rättvis bedömning så behöver vi veta mer om vem du är och varför just du är den instruktör vi söker. Vi ser därför att du inkommer med en ansökan där följande information ska finnas presenterad: 

  • Kort om vem du är, inklusive utbildning och erfarenheter som tränare och inom ledarskap 
  • Din träningshistorik 
  • Dina tävlingsmeriter som tränare, inklusive ev internationella erfarenheter 
  • Vilka dina styrkor respektive svagheter är som tränare 
  • Berätta kort om varför just du borde bli utsedd till LIU instruktör 
  • Vilka erfarenheter du har som projektledare 
  • Ange en eller två referenser 

Uppdraget sträcker sig fram till fram till sista juni 2023, och du är placerad i Malmö. Arbetet kommer att ske inom en deltidsanställning på (10-20)%, och träningstiden är förlagd på onsdagar mellan 8 och 10 på förmiddagen.. Du erbjuds kompetensutveckling inom ramen för vårt utvecklingsprogram för landslagstränare och stöd ifrån elitansvarig på SCF. 

Skicka in din ansökan senast 30/4 till rekrytering@cheerleading.se. Tillsättning sker löpande. Har du frågor är det bara att höra av dig till oss. 

Du hittar oss även här!