Viktig information från förbundskansliet!

I slutet av augusti meddelade vi att vi hanterade ett ärende kring olämpligt och kanske olagligt beteende, som lett till en anmälan till vår juridiska nämnd. Vi uppmanade samtidigt till att kontakta oss i det fall någon har varit med om något som inte känns ok.

 

Vi har sedan dess fått förtroendet att agera i ytterligare fall, och vår juridiska nämnd har beslutat att stänga av i väntan på att utredning ska bli klar. En avstängning betyder i detta fall att man inte får delta i tävling, uppvisning eller utöva uppdrag, som till exempel styrelseuppdrag inom samtliga idrotter inom RF.

 

Vi vill återigen påminna om att det är bara du som bestämmer över din kropp. Det som inte känns ok för dig är aldrig ok. Det är heller aldrig accepterat med sexuella antydningar och anspelningar, vare sig i tal, skrift, handling eller kroppsspråk som får dig att känna dig obekväm. Samma gäller även oönskade eller påtvingade bilder, eller om någon ber dig om bilder som känns obekväma. Om du känner igen dig i något av det här ber vi dig att kontakta oss.

 

Vår idrott ska vara trygg! Om du som barn och ungdom blivit utsatt kan du kontakta Elin Axelsson, tel 076-308 43 98, mejl elin.axelsson@cheerleading.se, som arbetar med barn och ungdomsfrågor i Svenska Cheerleadingförbundet.

 

Mer information kan du läsa här.

 

Du hittar oss även här!