Home » För föreningar » Sök idrottsmedel » Projektstöd IF B&U » Trygg Cheerleading fas 2

Trygg Cheerleading fas 2

Syfte och mål
Alla barn och ungdomar ska känna sig trygga, sedda och hörda i sina lag och sin förening

Effektmål, SCF:s förbundstutvecklingsplan

Svenska Cheerleadingförbundet och alla dess medlemsföreningar står för en trygg idrott. Det är vår gemensamt viktigaste prioritet och vi är stolta över att så många föreningar är engagerade och arbetar för just detta.

Projektinfo
Detta stöd riktar sig till de föreningar som tidigare genomfört Trygg cheerleading fas 1 eller som på egen hand, eller tillsammans med sitt RF-SISU distrikt, redan kommit en bit på vägen i sitt trygghetsarbete. En riktlinje är att föreningen redan har några av följande dokument på plats:

– Policy för trygg idrott
– Handlingsplan för om något oönskat sker
– Rutin vid tillsättning av nya tränare och externa tränare
– Har en trygghetsperson i föreningen (som medlemmar vet om)
– Riskanalys för resa
– En etablerad värdegrund och gemensam samsyn


Projektinnehåll och upplägg:
– Arbete med att synliggöra och utveckla rutiner/handlingsplaner.
– Implementering av uppförandekod för styrelse och ledare
– Två obligatoriska nätverksträffar
– Deltaga i nätverket för trygghetspersoner

Upplägg HT 2025 :
– Nätverksträff 1 – Uppstart 10 juni kl. 18-19 (OBS VT2025)
– Implementering av uppförandekod i förening
– Nätverksträff 2
– Synliggöra trygghetsarbetet samt översyn och utveckling av trygghetsrutiner.

Målgrupp
Målgruppen för satsningen ska vara barn och ungdomar 7-25 år, men andra målgrupper deltar i satsningen, dvs både aktivitetsledare, organisationsledare och eventuell övrig målgrupp.

Start- samt slutdatum
Projektet ska avse insatser framåt i tiden och satsningen ska genomföras inom projektperioden. Startdatum ska vara 10 juni 2025 och slutdatum ska vara 10 december 2025.

Ansökan
Ansökan öppnar 1 maj och sista ansökningsdag är onsdagen den 28 maj. Urvalsprocessen baseras på en kvalitativ bedömning av ansökningarna, då antalet platser är begränsat. Notera att inga ansökningar kommer att behandlas före sista ansökningsdatum.

Ansökan samt återrapportering av stöd sker i IdrottOnline.

Kvalitativ bedömning

Den kvalitativa bedömningen utgår från följande faktorer:

  • Geografisk närhet: Verksamheten bedrivs inom eller i direkt anslutning till RegSo-områden, vilket stärker lokal förankring.
  • Ansökans tydlighet och engagemang: En välstrukturerad och engagerad ansökan som tydligt beskriver projektets syfte, mål och genomförande.
  • Hållbarhet: Projektets långsiktiga potential bedöms, särskilt med avseende på att de aktiva ska kunna fortsätta i verksamheten även efter projektets avslut.

Återrapportering
Formulär för återrapportering är tillgängligt i IdrottOnline efter godkänd ansökan. Observera att sista återrapporteringsdag är 10 januari 2026. Återrapporten görs i IdrottOnline. Vid utebliven återrapport kan hela det beviljade beloppet komma att krävas tillbaka enligt RF:s riktlinjer och regelverk för projektstöd IF.

Belopp
Förening kan ansöka om max 10 000 kr för att genomföra projektet.

Krav för att beviljas stöd

  • Inskickad årsrapport för 2024
  • Att föreningens eventuella tidigare inskickade ansökningar är behandlade, återrapporterade och i aktuella ärenden återbetalda
  • Att föreningen bedriver eller har för avsikt att starta barn- och ungdomsverksamhet i cheerleading. 
  • Att föreningen är medlem i förbundet
  • Att föreningen bedriver en verksamhet i enlighet med demokratiska principer och inte har företrädare som bryter mot grundläggande fri- och rättigheter, diskriminerar eller motarbetar det demokratiska styrelseskicket.
  • Att föreningen är ekonomiskt stabil och inte har skulder hos Kronofogdemyndigheten, är i likvidation eller försatt i konkurs.

Ni hittar oss även här!