Home » Tävling » RM & SM 2024 » Stad och sevärdheter

Stad och sevärdheter

Välkommen till Helsingborg – en blomstrande stad med rik historia och livlig atmosfär. Med sina 150 000 invånare är Helsingborg den näst största staden i Skåne.

Helsingborg har ett unikt läge med knappt 3 000 meter över till vårt grannland Danmark och staden Helsingör. Närheten ger en fantastisk möjlighet att upptäcka två länder på en och samma resa!

Ta sig hit

Tåg
Ta tåg till Helsingborg C (även kallat Knutpunkten) med SJ.

Flyg
Flyg till Ängelholm Helsingborg Airport från Stockholm-Arlanda eller Stockholm-Bromma. Från flygplatsen är det 30 min in till Helsingborg.

Du kan också flyga till Copenhagen Airport (Kastrup). Från flygplatsen tar du dig med tåg till Helsingborg på omkring en timme.

Ta sig runt

Promenera
Helsingborg är en promenadvänlig stad med mycket att upptäcka. Från stadskärnan är det cirka 1,5 kilometer promenad till Helsingborg Arena där RM & SM hålls.

Buss
Skånetrafiken trafikerar Helsingborg med bussar.

Uppleva i Helsingborg

Helsingborgs slott
Helsingborgs slott är en av stadens främsta landmärken och erbjuder vacker arkitektur, trädgårdar och en fantastisk utsikt över Öresund.

Kärnan
Kärnan är en historisk fästning som har funnits sedan medeltiden. Uppe i fästningen finns en panoramautsikt över staden och havet.

Sofiero slott
Sofiero slott har en vacker kunglig trädgård med olika blomsterarrangemang och evenemang, inklusive musikfestivaler och trädgårdsutställningar.

Helsingborgs hamn
Helsingborgs hamn ligger precis vid Helsingborgs stadskärna. Det är en levande hamn med restauranger, caféer och butiker där du kan promenera längs med vattnet.

Tropical beach
Tropical beach är en strand mitt i Helsingborg. Om vädret tillåter kan du passa på att hyra en solstol eller ta ett dopp på den unika citybeachen.

Färja till Helsingör
På bara 20 minuter tar du dig över till Helsingör i Danmark. Färjor går från Helsingborg C och Hamntorget.

Helsingborgs stadspark
I Helsingborgs stadspark kan du njuta av promenader, picknick och olika utomhusaktiviteter.

Besök Visit Helsingborg för fler tips på saker att göra och besöka.

Ni hittar oss även här!