Kvalificerad Tränarutbildning

Är du intresserad av fördjupningsutbildning inom idrott?

Kvalificerad Tränarutbildning (KTU) är en fördjupningsutbildning för tränare som arbetar med elitförberedande verksamhet eller är tränare på elitnivå (inkl. landslag). Utbildningen genomförs genom att ta del av och genomgå något av akademins kostnadsfria utbud vid våra Riksidrottsuniversitet (RIU) och Elitidrottsvänliga lärosäten (EVL).
RF har tillsammans med RIU/EVL valt ut ett antal rekommenderade kurser inom främst idrottsvetenskapliga ämnen.

Utbildningens syfte är att du ska höja din kompetens i att utveckla svensk elitidrott på nationell och internationella nivå. Vi behöver tränare med mer kunskap, vässade färdigheter och ökat klokskap för att leda och förbättra svensk elitidrott mot världsklass under 2020-talet.

Vidare är syftet med KTU att bidra till ökade ämneskunskaper samt utveckling av professionella, interpersonella och intrapersonella kompetenser. Det berör både din tränarkompetens, coachingkompetens och ledarkompetens.

Det krävs 60 högskolepoäng samt deltagande på RF/SISUs digitala nätverksträffar (en per termin) för att kunna ta ut ett KTU-diplom. Läs mer information här: https://www.boson.se/utbildning/omrade/ktu/

Så här gör du för att anmäla dig:

  • Du anmäler dig till de önskvärda rekommenderade kurser via www.antagning.se. Se bifogad PDF för godkända kurser med start VT24 samt en del av utbudet för HT24.

Anmälan för vårterminens studier stänger 15 oktober.

Om du har några frågor eller behöver stöd med din anmälan, är du välkommen att kontakta SCFs utbildningsansvarige, Johanna Carlén, via e-post på scf@cheerleading.se.

Du hittar oss även här!